پارچه های ضد میکروب نوین با کیتوسان و هیدروژل
محققان دانشگاه المنستیر در تونس یک روش درمان پارچه های معمولی پنبه مورد استفاده در بخش پزشکی را برای ارائه خواص ضد میکروبی افزایش داده اند. در این تحقیق که در مجله علوم کاربردی پلیمر منتشر شده است، تیمی تحت عنوان Mariem Tred، Department of Textiles در دانشکده ملی مهندسین، از الیاف کیتوزان، یک پلی ساکارید طبیعی استفاده می کند تا سدیم هیدروژل را روی پوست محافظت کند .
از این طریق، این تیم پژوهشی هیدروژل را به الیاف سلولز با یونهای فعال شده اعمال کرد که موجب بهبود عملکرد آنتی باکتریال آن شده است. Chitosan، یک مشتق از کیتین، در پوسته های خرچنگ ها یافت می شود و به عنوان یک عامل بازدارنده برای رشد باکتری ها و قارچها شناخته شده است. به همین ترتیب، محققان یک روش برای ادغام این ویژگی را با یک روش هیدروژل برای پارچه های پنبه طراحی کرده اند که می تواند به حداقل رساندن تشکیل باکتری ها کمک کند چراکه به طور معمول، تشکیل باکتری ها در بخش پزشکی بروی پارچه های مرطوب، می تواند یک زمینۀ پرورش ایده آل باشد. با این حال، اعتقاد بر این است که در این روش پنبه می تواند خواص مشخص مفید خود مانند جذب رطوبت و مقاومت مکانیکی را حفظ کند در حالیکه عملکرد آن به طور قابل توجهی به عنوان ضد میکروبی بهبود می یابد.
در طول آزمایش، پارچه های تقویت شده در هنگام مبارزه با اشرشیا کولی، لیستریا مونوسیتوژنز و استافیلوکوک اورئوس توانایی های بالاتری را نشان دادند. همچنین پارچه های درمان شده با هیدروژل رفتار رطوبتی بیشتری را نیز نشان داده و نفوذ پذیری بخار آب را حفظ می کنند. هرچند توانایی نفوذ پذیری هوا در پارچه ها 10٪ کاهش یافته است ، اما در مقایسه با مزایایی ضد باکتری که پارچه دارا می باشد، این نکته کم اهمیت است. از سوی دیگر اگر چه این نوآوری هنوز برای قابلیت تجاری شدن ارزیابی نشده است، اعتقاد بر این است که این مطالعه مدرن مفهومی می تواند فرصت های جدیدی را در زمینه پزشکی ایجاد کند.