تولید مواد نانوالیاف نوین با الهام از گیاهان

دانشمندان با الهام از گیاه mimosa ٬ماده ای تولید کرده اند که به هنگام مرطوب شدن تبدیل به مجرایی نی مانند برای عبور مایع می شود.
مادامیکه موضوع مایعات خطرناک طرح می گردد بهتر آن است که هرچه کمتر پژوهشگران با این نوع از مایعات سروکار داشته باشند. با لحاظ کردن این مسله دانشمندان دانشگاه ملی استرالیا موفق به تولید ماده ای شده اند که با قرار گرفتن در معرض مایعات رفتار خاصی را از خود بروز می دهند.
پژوهش حاضر به سرپرستی ویلیام وانگ و با همکاری استادیار آنتونیو تریکولی انجام شده است. بنا به گفته وانگ ” اگر قطره ای آب در یک سر ماده قرار گیرد، ماده تاب برداشته و به شکل لوله در می آید و مایع تا ۱۵ سانتی متر قابلیت انتقال پیدا می کند. این عمل امکان تجمع خود به خودی سریعی از اشکال نظیر کانالهای منشعب، قوسی شکل و خمیده را فراهم می آورد که مولفه اصلی( سنگ بنا) درسیستمهای ریز مایعmicro_fluidic محسوب می شوند.این مایع خود از دو لایه نانو الیاف تشکیل شده است که به گونه ای ساندویچ مانند به یکدیگر فشرده شده اند.

لایه فوقانی متشکل از الیاف پلی کاپرولاکتون بسیار آبدوست است. به این معنا که به شدت آب جذب می کند و حول قطره آب حلقه می زند. در همین حین، لایه زیرین متشکل از ماده پلی وینیل کلراید(pvc) به شدت آبگریز است. این لایه آب را داخل لوله نگه می دارد. در اصل به مثابه یک آستر بیرونی ضد آب عمل می کند.
این ماده نه تنها غیر سمی است بلکه از قیمتی نسبتا ارزان هم برخوردار است و می بایست بهره گیری از آن برای تولیدات در سطح وسیع افزایش یابد.
این ماده در حسگرهای زیستی که برای آنالیز بیماریهای عفونی به کار می روند یا حتی سیستمهای میکروباتیک قابلیت کاربرد دارد. این سیستمهای میکروباتیک می توانند مجهز به بازوهای کوچکی بر روی لبه های بیرونی ماده شوند. به گونه ای که با چرخش/ رول شدن ماده بازوها محصور می شوند. چیزی شبیه به برگهای درخت (mimosa) که به لمس کردن حساس است.

افزوده شدن اتانول به ماده سبب باز شدن لوله می شود.

دانلود فیلم

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *