تحول در تولید الیاف جدید به روش میکروبیال سلولز
پنبه های آلی، کنف، بامبو و حتی پلاستیک های بازیافتی در حال تبدیل شدن به لباس هایی برای fashionistas آکادمیک
هستند.
اما شرکت استرالیایی Nanollose مسیری حتی سبزتر را با یک سیستم که از زباله های زیست توده از صنایع نارگیل استفاده می کند، برای تولید الیاف طبیعی که به گیاه نیاز ندارند ،دوستدار محیط زیست بوده و همانند پارچه های پنبه ایی هستند.
در این رابطه Alfie Germano مدیر عامل شرکت اعلام کرد: “تاریخ 30 ساله من در صنعت نساجی و پوشاک چشمان من را به نگرانی های زیست محیطی که صنعت را آزار می دهد، باز کرده است.”
“چشم انداز من نانولوس است که در خط مقدم ارائه گروه های مد و نساجی قرار دارد و یک جایگزین مناسب جهت کاهش وابستگی صنعت به مواد خام بوده و به محیط زیست آسیبی نمی رساند.”
مواد خام مورد استفاده برای ساخت بسیاری از پارچه های امروز همانند پنبه نیازمند زمین های زیادی برای کشاورزی می باشد، که این موضوع به جز استفاده سنگین از مواد شیمیایی برای حفاظت گیاهان از آفات و پردازش الیاف، و همچنین مصرف بسیار زیاد آب برای پرورش آنهاست.
وی در ادامه می افزاید : “برای ایجاد الیاف مصنوعی سنتزی مانند ویسکوز که در حال حاضر در لباس و منسوجات استفاده می شود، درختان بی شماری باید برش داده شوند، تراشیده شوند و سپس با مواد شیمیایی خطرناک مورد استفاده قرار می گیرند و این در حالی است که یک پنبه برای تبدیل شدن به یک تی شرت به2700 لیتر آب نیاز دارد . برای اینکه چشم انداز بهتری برایتان ترسیم کنم باید بگویم که این مقدار آب نیاز یک نفر برای نوشیدن را برای دو سال و نیم بر طرف می کند !
Nanollose از مواد زائد ارگانیک برای تولید الیاف پایدار استفاده می کند که Nullarbor را می نامد.
این شرکت می گوید که برای تولید الیاف نانوسلولز از میکروب هایی که ضایعات زیست توده را به سلولز تبدیل می کنند استفاده می شود.در این روند نیازی به برداشت درختان و یا استفاده از زمین های زراعی نیست و کمتر از یک ماه طول می کشد.این شرکت در حال حاضر از کمپانی های نارگیل در اندونزی استفاده می کند که با استفاده از فن آوری انحصاری این شرکت سنتز شده و به الیاف مصنوعی قابل استفاده تبدیل می شوند.
گفته می شود این منابع صنعتی موجود برای تولید در مرحله اولیه پروژه کافی است اما Nanollose قصد دارد پس از تولید کامل در مقیاس بزرگ از زباله های صنایع بزرگ استفاده کند.Germano توضیح داد: “فرایند ما امکان تبدیل برخی از مواد زیست توده از صنایع آبجو، شراب و مواد غذایی به الیاف با استفاده از زمین، آب و انرژی بسیار کم در فرآیند را داراست”.
فیلم زیر مقرون به صرفه بودن این روش را بخوبی توضیح می دهد: